Piazza d’Oro

Ved at skabe kaffe med stil, kreativitet og inspiration gør vi håndværket til en kunstart. Sådan kommer smag til live, hver gang du smager, føler og oplever Piazza d’Oro.

Definition på de lækre espressodrikke på cafeen

Espresso er fundamentet for hele vores kaffekultur, også nar vi taler om lækre mælkebaserede drikke - herunder cappuccino, caffe latte, latte macchiato osv.

En rigtig espresso som vi kender den fra sydens varme, er et “shot” meget koncentreret espresso, men brygger man mere får man en fantastik kaffe.

Her under kan du læse om en lang række af de mest almindelig kendte espressobaserede drikke, som man selv kan lave på sin espressomaskine - ved fuldautomatiske espressomaskiner, er det lidt forskelligt, hvilke drikke, der kan brygges - dette afhænger af maskinens software.

Espresso brygges som udgangspunkt på mindst 7 gram malet kaffe, under 9 bars tryk og med en gennemløbstid på cirka 20-25 sekunder. Gennemløbstiden er den tid, som vandet er i berøring med den malede kaffe - jo længere den er i berøring, jo flere bitterstoffer trækker man med ud af kaffen, og dette påvirker resultatet markant.

Afhængigt af espressoens størrelse, kalder man den for en ristretto, doppio eller lungo.

Ristretto

Ristretto brygges ved at man stamper bønnerne hårdere før brygningen, således der løber mindre vand igennem. Derved bliver smagen mere koncentreret - en kraftig drik, som ikke er for alle!

Doppio

Doppio er italiensk for "dobbelt" og her er selvfølgelig tale om en dobbelt espresso - dvs der køres to espressoskud ned i en kop - ca. 14 gram malet kaffe, hvilket giver en mere intens oplevelse. Kan være en fordel, hvis der skal blandes med mælk, så kaffen giver noget power til den færdige drik.

Lungo

Lungo er italiensk for "lang" - denne brygges helt modsat af ristretto, her forlænger man gennemløbstiden til op til et minut, så der løber mere vand gennem bønnerne. Lungo er en knapt så stærk som espresso, men indeholder mere bitterhed.

Americano

En americano er noget af det tætteste, du kommer på en traditionel “dansk” kop kaffe, hvis vi skal brygge på en espressomaskine. Her blandes et espresso shot med en lille smule helt varmt vand. Modsat en lungo opnår man her en rundere og blødere kop kaffe, da man ikke forlænger gennemløbstiden, men blot tilføjer vand - fx gennem steameren.
Americano kan dog ikke sammenlignes direkte med en kop kaffe, da den har en helt andet crema som gør den ekstra blød.

Cappuccino

Cappuccino er en blanding af lige del espresso og mælkeskum. Cappuccino er kendt fra mange cafeer, da den sammen en caffe latte er danskernes foretrukne espresso/mælkedrik. Cappuccino er en cremet og lækker drik med en mild og let sødmefuld smag takket være mælken.

Caffe Latte

Caffe Latte er en blanding af et shot espresso og varmet mælk. Dette giver en blød og fin smag, som er knapt så cremet og "fed", som en cappuccino, da der ikke er mælkeskum i. Det normal forhold er 3 dele mælk til 1 shot espresso.

Latte Macchiato

Et espresso shot med lige dele varm mælk og mælkeskum. Her får man en flot lagdelt drik, hvor den lette mælk falder til bunds efterfulgt af kaffe og mælkeskum på toppen. Dette er en meget "mælket" drik, som er cremet, blød og lækker!

Flat white

Flat white er en australsk drik, der blev opfundet i midten af 80’erne. Her hælder man fin mælkeskum ned i et shot espresso (evt et dobbelt shot) - modsat af en cappuccino, hvor man ofte starter med mælk efterfulgt af espresso.

Espresso macchiato

En espresso macchiato er et espresso shot med en lille smule mælkeskum - macchiato er italiensk for “plettet”.

Cortado

En cortado er en spansk espressodrik, der består af en del espresso og en del varmet mælk. Mælken skal hældes i kaffen, så cremaen stadig ligger intakt på toppen.

Halstørklæde til både ham & hende i 100% uld. Kradser ikke !

Karklude & Køkkenhåndklæder

Filtede pusser i 100% uld